Novi Sad
29.01.2013.
09:39 > 11:08
Privatni poslodavci u Južnobačkom okrugu u velikoj meri ne poštuju obaveze koje se odnose na prijavu zaposlenih na osiguranje, uplatu doprinosa i isplatu zarada, podaci su do kojih je došla kancelarija Pokrajinskog ombudsmana.
  • 29.01.2013 16:26
    ogi
    Pa to je normalno naravno kada radna inspekcija ne obavlja uopste svoj posao,nikad ne zalaze niti u trgovinske ni u ugostiteljske objekte,pouzdano znam u centru NS u krugu od samo 100 metara od zgrade radne inspekcije niz ugostiteljskih lokala gde 70 posto radnika nije prijavljeno,ne dobija platu preko racuna,i sami placaju prevoz i topli obrok.Kad vec poslodavci daju uzasno male dvevnice, nek makar prijave radnike
  • Ne

    29.01.2013 15:08
    Da
    Dobro jutro EU.Jadni mali privrednici nemaju leba da jedu,a znaju da muzu radnike.15-20g nisu imali dinara(samo deviza) da podmire obaveze.Ccccc...
  • Komen

    29.01.2013 14:24
    Harač
    Pa naravno da ne prijavljuju kad je državni "harač" veći od radničke plate.
  • 29.01.2013 12:40
    A isti ti poslodavci znaju da kukaju kada im neki trzni centar preotme musterije. Onda krenu da kukaju koliko su para ulozili u posao otvaranja piljarnice, da od tog posla izdrzavaju porodicu, skoluju decu, . . . a svo vreme ih boli patka sto tamo neku zenu placaju 12.000 dinara da im ceo dan stoji za kasom, redja robu u rafove, radi prekovremeno, ne prijavljena, bez osiguranja, veoma cesto joj gazda duguje po nekoliko plata pa kada ova zatrazi da joj sve isplati onda on krene sa onim klasicnim "ako neces ti da radis ima ko hoce". Ima i ta zena porodicu i decu koju skoluje.
  • S.

    29.01.2013 12:25
    S obrzirom na korumpiranost inspekcije (i drzavnih organa uopste), postoji samo jedan nacin da se problem resi. Nazalost, ni taj nece biti primenjen.
    To je odbijanje takvog posla od dovoljnog broja radnika.
    Medjutim, radnici prihvataju takve uslove (neki ne mogu drugacije, neki idu putem manjeg otpora) i (posto drzava ne obavljaja svoj posao) tako i rade.
  • Mile

    29.01.2013 11:18
    cija je to krivica
    Uredbom ili silom, problemi koji su se godinama gomilali ne mogu se resavati.Niko ne voli da je duzan, pa ni ti poslodavci.Treba
    stvoriti realne uslove da bi se placali svi
    doprinosi i plate povecale,a to su krediti za likvidnost.
    Stvorena je Razvojna banka Vojvodine, bas zbog toga da se pomogne privrednicima,kad ono nekolicina podelila pare medjusobno bez pravih
    garancija.Sad se upire prstom na sitnog trgovca ili zanatliju kako je neplatisa i velik
    duznik te ga treba krivicno goniti.Bude li se to radilo,delice se otkazi i bice na birou duplo vise prijavljenih.
  • ovca

    29.01.2013 10:38
    ha ?
    A šta ovo se kao nije dosad (dosad , mislim unazad 20 i kusur godina ) znalo ? I kao sad će nešto da se promeni ??!!??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna